Wat is de juiste vloer, PVC of houten vloeren Utrecht?

De afkorting PVC staat voor ‘polyvinylchloride’. Het is een type kunststof dat als basis wordt gebruikt voor veel verschillende soorten producten waaronder ook vloeren. Een verlijmbare PVC vloer is in zijn totaliteit ongeveer 2 a 2,5 mm dik en kan op diverse manieren worden voorzien van een authentieke hout- of tegellook.De meeste PVC vloeren hebben een slijtlaag van 0,3 tot 0,55 mm en een PU finish. PU staat voor Polyurethaan. Dit is een soort kunststof die wordt aangebracht op de toplaag van de vloer, waardoor er een beschermende laag ontstaat Dit zorgt er tevens voor dat de vloer een mooie matte uitstraling krijgt. Een bijkomend voordeel is dat je, door de PU finish, na het leggen van de vloer geen extra onderhoud hoeft te plegen. PVC vloeren zijn dus volledig onderhoudsvrij! Reiniging met lauw water en een speciale PVC reiniger is voldoende.

PVC en Vloerverwarming

PVC vloeren zijn uitermate geschikt voor basis vloeren met vloerverwarming en vloerkoeling. PVC vloeren transporteren warmte optimaal en hebben een relatief lage warmteweerstand. Hierdoor is PVC prima te gebruiken in combinatie Vloerverwarming en vloerkoeling zowel als hoofdverwarming of als bijverwarming.

Houten vloeren Utrecht

Wat is het verschil tussen PVC en houten vloeren?

Er zijn een aantal verschillen tussen PVC en houten vloeren die medebepalend kunnen zijn in de keuze om tot aankoop van een Pvc of houten vloer over te gaan. Beide type vloeren zijn onderhoudsvriendelijk. Ze zijn gemakkelijk schoon te houden met een stofzuiger en een dweil. Bij beide vloeren is het verstandig om, als er bijvoorbeeld een plas water op de vloer ligt , dit direct weg te halen maar uiteindelijk is het product PVC beter bestand tegen water dan hout. Een houten vloer geeft wel meer uitstraling, althans dat ka je er zelf van maken. Vaak is een houten vloer wat stoerder, maar ook veel duurder. Een houten vloer heeft veel meer onderhoud nodig en een kleinere slijtage laag.

Zit je dus te twijfelen voor een nieuwe vloer? Doe dan wat het meest bij je past. Sommige mensen vinden een robuuste houten vloer erg mooi, anderen denken dat een PVC vloer de juiste oplossing voor hen is. Je moet het goed kunnen afstemmen op het interieur en de woning. Als je dit in een bedrijfspand doet dan is het aan te bevelen om een pvc vloer te kiezen. Het is een investering die je wel moet overwegen want voor je het weet zit de vloer erin en kan je niet meer terug.